“1 keer nooit meer”: zei ik vorig jaar tegen mijn vader, en eigenlijk iedereen die ik op de fiets tegen kwam. Tijdens de Giro di KiKa heb ik zo vaak gedacht om af te stappen en met de eerstvolgende auto terug te gaan. Hoewel het een flinke uitdaging bleef om mezelf op dat fietsje naar boven te peddelen, bleef de gedachte waarom ik dit allemaal doe. Die kinderen hebben de mogelijkheid niet om te zeggen: “Vandaag is het te zwaar, nu even niet.” Dit was mijn motivatie om te blijven trappen.

Maar als ik het allemaal zo verschrikkelijk vond? Waarom heb ik me dan opnieuw ingeschreven? Giro di KiKa is een onvergetelijke ervaring. Fenomenale routes, fantastische ondersteuning door alle vrijwilligers maar ook fietsers en begeleiders. Iedereen met een ander inspirerend verhaal waarom ze geld willen inzamelen. Een lach en een traan. Deze sfeer kun je nergens anders krijgen. En uiteraard iedereen met hetzelfde doel: Geld inzamelen voor KiKa.

Helaas kan ik dit niet in mijn eentje. Willen jullie mij en mijn team helpen om geld in te zamelen? Samen gaan wij voor de 100% genezing van kinderkanker!